" Knowledge is a treasure but practice is the key to it "

Tarieven en vergoedingen

Individuele behandeling en coaching

Er zijn een aantal mogelijkheden om de gesprekken bij MOTIS PSYCHOLOGIE te betalen.

Particuliere vergoeding

Je betaalt de kosten zelf. Het voordeel hiervan is dat je geen verwijsbrief nodig hebt van de huisarts; er geen informatie naar de zorgverzekeraar wordt gestuurd; en het ook niet noodzakelijk is dat er een diagnose gesteld wordt. Een los consult van 60 minuten kost 150 euro. 

Vergoeding via de zorgverzekering

MOTIS PSYCHOLOGIE biedt zowel behandelingen aan in de generalistische Basis GGZ als de Specialistische GGZ. 

Om in aanmerking te komen voor een zorgtraject in de Basis GGZ, is het noodzakelijk dat er een verwijsbrief is van de huisarts en jouw klachten samen te vatten zijn in een diagnose volgens de DSM-V. Tijdens de intake onderzoeken we dit en bepalen we hoeveel gesprekken er nodig zijn. In de Basis GGZ bestaan drie zorgtrajecten waaruit gekozen kan worden:

  • Kort (3 tot 4 sessies) : 503,47 euro
  • Middel (5 tot 8 sessies) : 853,38 euro
  • Intensief (max 10 sessies) : 1383,65 euro
  • Afgebroken traject (na 1 of 2 sessies) : 219,78 euro

Deze zorgtrajecten en tarieven zijn gebaseerd op directe tijd (de individuele sessies, eventueel telefonisch of mailcontact) gecombineerd met indirecte tijd (administratietijd, rapportages aan huisarts of verwijzers, voorbereiding, vragenlijst metingen).

MOTIS PSYCHOLOGIE heeft geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars omdat zij niet achter de toenemende invloed van zorgverzekeraars staat en zij haar tijd graag wil besteden aan de kwaliteit van behandelingen en wat er nodig is. Voor meer informatie kijk op (contractvrijepsycholoog.nl)

Je ontvangt per maand een factuur van de sessies van afgelopen maand. Aan het einde van het traject, ontvang je een totaalfactuur van jouw zorgtraject. Je betaalt het nog openstaande bedrag aan  MOTIS PSYCHOLOGIE en kunt de totaalfactuur vervolgens indienen bij jouw zorgverzekeraar. Afhankelijk van jouw polis worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. Heb je een zogenoemde restitutiepolis dan heb je vrije zorgkeuze en worden de kosten volledig vergoed. Bij een budgetpolis of een natura polis worden de kosten 65% tot 80% vergoed. Houdt er ook rekening mee dat jouw eigen risico aangesproken wordt. Informeer voorafgaand aan het traject bij jouw zorgverzekeraar hoeveel je vergoed krijgt bij ongecontracteerde zorg.

Voor de Specialistische GGZ werkt MOTIS PSYCHOLOGIE via Stichting 1NP. Als je een verwijsbrief van de huisarts hebt en nadat we elkaar telefonisch hebben gesproken, kun je je aanmelden op www.1np.nl/vind-een-behandelaar. 

Zakelijk traject via de werkgever

Werkgevers hebben over het algemeen budget voor (psychologische) ondersteuning voor hun medewerkers. Bijvoorbeeld wanneer de klachten van invloed zijn op het functioneren in werk of wanneer je dreigt uit te vallen in werk of al verzuimd hebt door de klachten. Wanneer je bij MOTIS PSYCHOLOGIE in behandeling wilt komen op kosten van de werkgever, zal er na het intakegesprek een offerte aan de werkgever verstuurd worden. Voor zakelijke trajecten geldt een aangepast uurtarief. Na akkoord op de offerte door de werkgever, kan het traject van start gaan. Een evaluerend gesprek of tussentijdse afstemming met de werkgever of de bedrijfsarts, behoort tot de mogelijkheden in dergelijke zakelijke trajecten. Dit vindt uitsluitend plaats met instemming van jou als client. 

Voor alle opties geldt dat, wanneer je verhinderd bent voor een afspraak, je de afspraak uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de afspraak telefonisch dient te annuleren. Bij niet tijdige afmelding, wordt 50% van het uurtarief in rekening gebracht. Dit kan niet worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. 

Mindfulness training

De kosten voor het 8-weekse MBCT programma zijn:

  • 495 euro voor particulieren (inclusief telefonische kennismaking, werkboek en audiobestanden)

Meer informatie over de inhoud van de training kun je vinden bij Mindfulness training

Persoonlijke ontwikkeling voor (zorg)professionals

Neem contact op voor meer informatie over mogelijkheden en tarieven voor coaching van zorgprofessionals, individueel of in groepsverband. 

Sluit Menu